Den gode og bæredygtige løsning

Nu om dage lærer børn om bæredygtighed, det at spare på vandet, det at sortere affald og meget andet i skolen. Mine børn gør i hvert fald, og det er noget, de tager meget alvorligt. Det gr mig kun glad, for det er også noget jeg går op i, og derfor så arbejder vi sammen herhjemme for at sikre, vi er så fornuftige som muligt. Ved at gøre det til en leg, så blive det også en naturlig del af deres hverdag, og på den måde er der større sandsynlighed for, at de tager det med sig videre her i livet.

Der er de åbenlyse ting, hvor børnene selv kan være med. Det er at slukke lyset, når man forlader et rum, det er ikke at lade vandet løbe unødigt i køkkenet og på badeværelset, det er affaldssortering, og det er at lukke for varmen, mens der bliver luftet ud. Men det med affaldssortering kan skabe nogle udfordringer. Især da de klude, jeg bruger, skal ud sammen med bioaffaldet. De er nemlig biologisk nedbrydelige, noget der er svært at forklare børnene, der mener jeg smider dem forkert ud.

Der findes gode produkter til hjemmet

Der er rigtig gode muligheder for at få forskellige ting til hjemmet, der er nedbrydelige og derfor bedre for miljøet. Jeg syntes så godt om tanken, at jeg rent faktisk var villig til at gå ned på kvaliteten, bare for at få noget som dette. Men det behøvede jeg ikke, for dem, jeg har fundet, virker helt som de skal. De er fa et mærke, der hedder Suztain, som blandt andet også laver nedbrydelige poser og skuresvampe.

Ja jeg kan ikke helt lade være med at fortælle om alle deres andre gode produkter, for de er tilsvarende gode, og jeg kan kun anbefale, at du selv prøver dem i din hverdag.