Den gode og billige varme

Det hus, vi lige har overtaget, trængte til et nyt fyr. Når du kommer ud på landet, som vi har valgt, så er der visse opvarmningsformer som fjernvarme, der ikke er en mulighed, og der skal derfor tænkes i andre baner, når der skal varmes op. Samtidig vil jeg gerne have en løsning, der er mere miljøvenlig end det oliefyr, der stod i kælderen, der vi flyttede ind.

Et træpillefyr er en god løsning

Jeg gik i gang med at undersøge mulighederne indenfor olie- og gasfyre, som er de to, jeg kendte til. Det måtte være muligt at finde et, der var nyere og bedre, end skrumlet i kælderen. Det var her jeg opdagede træpillefyret. Her fyres der med træ, som kommer fra overskudsproduktionen rundt omkring. Det gør det billigt at bruge, og samtidig er det en smart form for genbrug.

Jeg fandt en rigtig god blog om netop træpillefyr – ja om alt muligt andet, der er relateret til det at fyre op. Der fandt jeg ud af, at Roskilde Brændesalg, der har hjemmesiden rbsalg, er leveringsdygtige i alt til mit pillefyr. Fantastiske anmeldelser på Trustpilot og glade brugere. Jeg var ikke længere i tvivl om, at det var et pillefyr, der skulle erstatte det gamle til olie.

Læs om det på nettet

Hvad enten du er til et pillefyr om jeg, eller du bare gerne vil lære om forskellige typer af brænde, hvordan det er bedst at tænde op, hvad der egner sig til hvad og meget mere, så er en blog det rigtige sted. Jeg er i hvert fald blevet klogere på det hele, herunder at det er både miljørigtigt og økonomisk fornuftigt med et pillefyr.

Noget eg ellers ikke anede eksisterede og ikke ville have vidst, hvad jeg skulle stille op med. Det er en løsning, der hurtigt tjener sig ind, og det er ingen sag at skaffe brænde til det også. Med de leveringstider, så er jeg heller ikke nervøs over at havne i en situation, hvor jeg løber tør, heller ikke selvom der skulle kommer en rigtig isvinter.

Som en bonus kan jeg oplyse, at sådanne træpiller er så miljørigtige, at der ikke er afgifter på dem, som der er med så mange andre løsninger til opvarmning. Allerede der burde rigtig mange overveje det som et meget bedre alternativ til olie eller gas. Selv asken er ikke så stort et problem, for så meget af den slags er der slet ikke.