Få mere lys ind i din stue

Boligindretning handler om at få dig og din familie til at føle jer godt tilpasse i jeres hjem. Det lyder måske umiddelbart som en nem opgave. Men der er ofte mange ting, der skal tænkes over, og det er nok også derfor, at når vi først har fået indrettet vores hjem, i forbindelse med at vi flytter ind, så sker der ikke en eneste stor ændring i indretningen de næste mange år. 

Indretning handler i høj grad også om vaner. Vi er vant til, at møblerne står på den måde, som de altid har gjort. Ligesom alle har deres faste plads rundt omkring spisebordet. Men nogle gange kan det være meget sundt at få brudt med nogle af de vaner, som man går og har, for det kan have stor indflydelse på vores trivsel. 

Lys er en overset energikilde 

Det kan være svært at få nok lys ind ved hjælp af lamper og andet belysning. Flere undersøgelser viser, at den største årsag til, at mennesker blive deprimerede, er, at de ikke får nok dagslys. Derfor er det vigtigt, at vi tænker over det, når vi indretter os. Vi skal sørge at få så meget dagslys ind som overhovedet muligt. 

Store vinduespartier er en god løsning, og en løsning som mange vælger. En lidt overset løsning er skydedøre – både ud til haven, men også imellem rummene i stedet for døre. Skydedøre kræver ikke så meget plads, og der findes mange varianter, hvor der er glas i dørene, så der på den måde kommer dagslys ind. 

Hvis du har nogle små mørke rum, er skydedøre også optimale. De skal ikke bruge så meget plads som en almindelig dør, og de fylder ikke så meget i rummet. Du kan endda vælge at lade skydedøren køre ind i væggen, så den er helt gemt af vejen. 

Det er med at tænke i kreative løsninger, når du indretter dig, så du får en bolig, som passer til din familie.