Lydbøger er vejen frem

jeg elsker at læse, jeg elsker at lytte til historier, og jeg har mange gange siddet med øret trykket til højtalerne, når der blev læst højt i radioen som barn. Derfor vidste mine forældre, at lydbøger lige var noget for mig. Hvem er også nærmere til at kende en, end ens egen forældre.

Den perfekte gave fra dem

Så da jeg blev så gammel, at gymnasiet kaldte, og jeg skulle til at tage toget ind til byen hver dag, over en time hver vej,så skulle jeg finde noget at bruge tiden til. Lektier kalder jo ikke lige hver morgen og eftermiddag. Men sådan er det jo, når man bor på landet, og der er er langt til skolerne.

Mine forældre valgte derfor at give mig et par lydbøger, som jeg kunne bruge på den lange tur hver dag, og jeg kunne så se, om det var noget for mig. Jeg blev bidt af det med det samme. Så meget, at jeg har lovet mig selv, at det er lektier før lydbøger, når jeg er hjemme. Studierne skal jo passes. Men det er lækkert at få læst de bøger højt, som er en del af undervisningen. Det gør lektierne så meget sjovere.

Kan ikke takke mine forældre nok

Ikke kun havde de fundet den perfekte gave til mig, de har også fundet det perfekte sted for lydbøger. Selvom det er billigt, så skal der penge til. Jeg har derfor fundet et rengøringsarbejde om aftenen, for her kan jeg være min egen herre, og mens jeg arbejder, så kan jeg høre bøger.

Det passer mig bedre end så mange andre jobs, og jeg føler jeg bliver klogere på denne måde. Heldigvis har den side, jeg finder bøgerne på, så stort et udvalg, at hverken arbejde eller transporttid kan hamle op med udvalget, så jeg løber ikke tør.