Øl-fanatiker? Bliv hjemmebrygger!

Jeg har aldrig rigtig haft nogen hobby. Når de andre gik til fodbold, sad jeg derhjemme og trillede tommelfingre. Da mine nærmeste venner begyndte at gå op i biler og MC’er, var jeg ikke med. Der har aldrig været noget, som virkelig har fanget min interesse – indtil jeg stødte på hjemmebrygning. Jovist, jeg har altid godt kunne lide øl, men at brygge min egen var først noget, jeg fik øjnene op for sidste år. 

Drømmen om mit eget bryggeri

Som selvstændig erhvervsdrivende er jeg vant til at være den primære drivkraft. Jeg har selv bygget på virksomhed op fra bunden, og derfor er det at arbejde alene og hårdt ikke noget, der skræmmer mig. Måske var det også det, der kickstartede min interesse for brygning af øl. Drømmen om at starte sit eget mikrobryggeri, hvorfra jeg kan sælge mine egne ølserier og varianter er et af mine helt store mål. Jeg skal ikke konkurrere med Carlsberg og andre af de helt store producenter, men at kunne sælge mine øl til lidt finere restaurationer og butikker er uden tvivl det, jeg brænder for og efterstræber. 

Er du selv en vaskeægte øl-fanatiker, der også går op i smagssammensætninger, aroma og farve, og går du med en opskrift, du gerne vil have afprøvet? Så er mit råd, at du ikke skal tøve med at prøve kræfter med hjemmebrygning. Det er sjovt, udfordrende og meget spændende. At starte ud med en opskrift og nogle råvarer, der bliver forvandlet til et egentlig produkt, som folk synes om. Jeg købte mit brygudstyr på Hjemmebryggeren.dk, hvor du kan finde både det grundlæggende starterudstyr, men også det mere komplekse, hvis du bliver bidt af det. Hop med på vognen, og bliv hjemmebrygger – det er en hobby, hvor du samtidig kan smage al den øl, du har lyst til. En rigtig win-win-situation.