Sammensæt den perfekte konfirmation

Når foråret rammer, er der en fast tradition, der går igen hvert eneste år. Det er nemlig de mange konfirmationer rundt omkring i hele Danmark. Det er nu blevet tid til at fejre, at de unge mennesker begynder på deres mere voksne liv og træder ind i teenagealderen. Konfirmation er en stor dag for de unge mennesker, og derfor er det forældrenes vigtigste job at skabe den helt perfekte dag. Lækre gaver, smuk pyntning, underholdende indslag og fede måder at blive transporteret fra kirken til stedet, hvor festen skal afholdes. Der er mange ting, der skal planlægges til denne store dag, så det er bare med at komme i gang.

Den helt rigtige pyntning

Det første, du som forældre skal tænke på, er, hvor selve festen skal afholdes. Hvis I har plads til at holde det hjemme i et telt eller indendørs, er det jo fint, men det er også altid muligt at leje et forsamlingshus eller en anden lækker beliggenhed.

Når stedet er valgt, skal man begynde at tænke på bordkort og pyntning, da det er to vigtige elementer, der afgør, hvordan dagen kommer til at forløbe. Det nytter jo f.eks. ikke at sætte to personer tæt ved hinanden, som slet ikke kan sammen, og konfirmanden bliver nok ikke helt glad, hvis pyntningen ikke er, som den skal være.

Mange familier gør det sådan, at det er forældrene, der vælger temaet til selve konfirmationen for at overraske konfirmanden, men det er selvfølgelig også helt okay at have konfirmanden med ind over planlægningen. Uanset hvad skal temaet helst afspejle konfirmanden igennem en farve, interesse eller lignende.

Underholdende indslag

For at selve dagen ikke bliver alt for ensformig, er det en rigtig god ide at forberede nogle underholdende indslag – helst nogle der sætter konfirmanden i centrum. Du kan skrive en sang, tale, eller planlægge en eller flere sjove lege. Mulighederne er uendelige, så det er bare med at være kreativ på dette område.

Lækker mad for alle

En af de allervigtigste ting, der skal planlægges til denne dag, er maden. Du kan vælge at lave maden selv, men det er som regel et meget stort arbejde, og oveni alt den anden planlægning, kan det ende med at blive meget stressende.

I stedet for at lave det selv er der altid den mulighed, at du kan bestille maden udefra. Ebuffet tilbyder et bredt udvalg af lækre buffeter. Du kan endda sammensætte din egen, så du er sikker på, at der er noget, alle kan lide. Du kan finde masser af inspiration til konfirmationsbuffeten på deres blogs, hvor de løbende kommer med opdateringer om deres firma og deres lækre mad.